Our Team

>

Dr. Matthew Schaer

Dr. Matthew Schaer is geboren en getogen in het zonnige Zuid Californie. Hij is cum laude afgestudeerd in Sociologie bij University van Californie in Los Angeles (UCLA). Matthew vondt zijn eigen genezing van extreme migraines en hevige pijn bij chiropractie. Hij was zo versteld en onder de indruk van zijn eigen ervaring dat hij zijn roeping had gevonden; hij studeerde af als Doctor of Chiropractic aan de Cleveland School of Chiropractic in de VS. Het afgelopen decenia heeft Matthew met veel plezier zijn clienten en gemeenschap geholpen naar een gelukkiger en gezonder leven door middel van life coaching en chiropractie.

Matthew volgt een duidelijke filosofie, zowel in zijn privé leven als tijdens het werken: “Eet beter, denk beter, beweeg beter en je zult je beter voelen”. Na zijn vak te hebben beoefend in Zuid Californie verhuisde hij naar eerst naar Duitsland om zich daarna in Nederland in 2010 te vestigen. Matthew leidt op dit moment drie succesvolle bedrijven, allen gericht op de gezondheid.

Matthew heeft een dubbele doctor’s titel in Chiropractie en Botanische Medicijn en gebruikt al zijn kennis en vaardigheden om zoveel mogelijk symptomen en kwalen te bestrijden bij clienten in (en rondom) zijn omgeving. Door middel van geavanceerde manipulaties van het ruggenwervel verbeterd hij voor velen hun levenskwaliteit

George Ellis, Chiro

George Ellis grew up in New Zealand where, like most New Zealanders was heavilly involved in the outdoors and sports. There he enjoyed white water kayaking, snow skiing, water skiing, diving, free diving, fishing, hiking, rugby, canoe polo, surfing and pretty much anything that has to do with connecting man to nature.

When he was 14 he paddled off a 8 meter waterfall and immediately felt that something in my lower back wasn’t quite right. “I then did what most people do and ignored it until it was so bad I had to stop all my sports and even school. After several months of trying everything I could think of and being very frustrated about all the things I couldn’t do any more my friend suggested I see his Chiropractor. I was skeptical but I was desperate so I tried it. I was so astonished with the results and getting my life back I knew from then on what I wanted to become, a Chiropractor! I understand first-hand what it is like when your health stops you from doing what you love and made it my mission to help others without drugs and without surgery.

Dr. Carey Pabouet-Sigafoose

Dr. Carey Pabouet-Sigafoose is in 1997 afgestudeerd aan de Life University met een doctoraat in de Chiropractie. Omdat Dr. Carey al een 3e generatie chiropractor is en er binnen zijn familie wel negen chiropractors werkzaam zijn, brengt hij een berg aan ervaring mee.

Dr. Carey heeft gepractiseerd in het Baltimore, MD gebied. Ook heeft hij twee praktijken in Panama geopend die tot op heden nog altijd operationeel zijn. Dr. Carey heeft ook gefungeerd als de officiële chiropractor voor de HBO serie The Wire. Ook heeft hij gewerkt met vele beroeps-honkbalspelers van de Baltimore Orioles en met American football spelers van de Baltimore Ravens. Tevens is Dr. Carey bekroond tot de beste chiropractor in Baltimore, Maryland.

Dr. Carey publiceert Doctor/Patiënt educatie materiaal voor chiropractors, hij is een veel gevraagd gastspreker bij Chiropractie bijeenkomsten, hij produceert een wekelijkse Podcast (Sigtalks) dat zich focust op de Chiropractie Filosofie en hij is de eigenaar van Sigafoose.com.

Kortom, Dr. Carey Pabouet-Sigafoose is een geweldig goede aanvulling op ons team en ook voor de algehele chiropractie binnen Europa.

Dr. Joseph James Coletta

Joseph is geboren en getogen in Zuid Californië, U.S.A. Zijn eerste ervaring met chiropractie begon toen hij een kind was dat hockey speelde en meerdere rugletsels opliep. Behandeling door zijn plaatselijke chiropractor zorgde ervoor dat Joseph actief kon blijven in sport gedurende zijn jeugd en als jong volwassene. Als volwassene werkte Joseph als ambulance verpleegkundige, waar hij zich specialiseerde in spoedeisende geneeskunde. Joseph’s ervaring hield tevens in levensreddende interventies gebruik makend van westerse geneeskunde en holistische alternatieven. Zijn betrokken aard naar patiënten toe in noodsituaties maakte dat patiënten zich op hun gemak voelden bij hem onder stressvolle omstandigheden. Als ambulance verpleegkundige bezorgden de zorg en het vervoer van patiënten hem regelmatig rugpijn . Joseph vulde chiropractische zorg aan met pijn medicatie om de pijn te verlichten, maar hij realiseerde zich dat het medicijn alleen de pijn behandelde en niet de oorzaak. Toen besloot Joseph zijn baan als ambulance verpleegkundige op te geven en chiropractor te worden Joseph studeerde af aan de “Southern California University of Health Sciences” met zijn doctoraal in chiropractie, gespecialiseerd in kruiden supplementen, voeding, MRT, Graston en spierstrekkingstechnieken. Hij verhuisde naar Nederland om betekenisvolle en holistische zorg te verlenen aan degenen die op zoek zijn naar welzijn en pijnverlichting. In zijn vrije tijd houdt Joseph van koken, het lezen van medische bladen, geschiedenis bestuderen en tijd doorbrengen met zijn vrouw en hun huiskonijn.

Steven Douglas, M. Chiro.

Steven Douglas is geboren en getogen in Nederland waar hij de “British School” bezocht. Daarna verhuisde hij naar Engeland om Chiropractie te studeren aan het “Welsh Institute of Chiropractic”. Na 4 jaar toegewijde studie rondde hij zijn studie af en werd hem de titel “Master of Chiropractic” toegekend. Na zijn afstuderen is hij teruggekeerd naar zijn wortels in Nederland waar hij holistische zorg wil leveren aan de gemeenschap. Steven verleent ruggengraat corrigerende zorg met een specifieke focus op het zenuwstelsel. Zijn persoonlijke interesses omvatten sport zoals voetbal, hardlopen, zwemmen en squash en hij heeft enige ervaring met het behandelen van sport gerelateerde blessures. Steven is lid van de “Dutch Chiropractic Federation (DCF)”, Stichting Nationaal Register van Chiropractoren (SNRC) en de “International Chiropractic Association (ICA)”.